Добре дошли в бъдещето!


Вече живеем в бъдещето! Или поне така мислят всички, гледали незабравимия научно-фантастичен филм „Завръщане в бъдещето 2“. Излязъл през 1989, той показва далечната по онова време 2015, пълна с най-различни технологични чудеса. Е, сега вече СМЕ 2015 – колко от показаните във филма неща ги има? Нека видим:

1. Самозакопчаващи се маратонки – Нямаме точно такива. Но има маратонки с вграден GPS, които буквално те водят до целта.

2. Самонагласяващо се яке – И такива якета нямаме. Но имаме умни дрехи, следящи един куп жизнени показатели, а някои якета зареждат и телефоните ни.

3. Летящи коли – Не са масово разпространени като във филма, но ИМА поне 1-2 модела, които макар и на висока цена могат да бъдат закупени. О и всеки момент се очаква от Google да пуснат комерсиално първия напълно автономен автомобил в продажба.

4. Летящи скейтборди – Колкото и да е странно… имаме! Не летят над всяка повърхност, но вече е наличен комерсиално първия летящ скейтборд, който благодарение на мощни магнити левитира над метална повърхност.

5. Грамадни интерактивни телевизори, от които директно могат да се провеждат разговори – Да, определено имаме.

6. Компютърни игри, които можем да играем без физически контролери – Да и това го имаме. От доста време всъщност.

7. Холограми по улиците и хора с видеоочила – Холограмите липсват… но е на път да дебютират устройства за виртуална и/или добавена реалност, които ще наваксат пропуска.

8. Автоматизирани бензиностанции и заведения за бърза закуска – Макар и все още рядкост, вече има почти напълно автоматизирани заведения и от двата типа.

9. Автомобили и друга техника с плутониево захранване – Е, липсват. Но пък има невероятни електромобили като Tesla, а използването на алтернативни енергийни източници печели все по-широка популярност…

В крайна сметка, ако се тегли чертата, излиза че май не сме се справили толкова лошо с достигането на бъдещето, нали! Добре дошли в 2015!

https://www.youtube.com/watch?v=0oCi436G8Xk

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори