Вълнуващо откритие на Марс!


На специална пресконференция, която в момента на писане на тази статия все още тече, учените от NASA направиха вълнуващо изявление. Те официално потвърдиха, че на Червената планета има течаща вода!

Наличието на вода на Марс от години се подозира от учените, но досега нямаше еднозначни доказателства за съществуването ѝ. Но събраните данни в продължение на години вече са достигнали необходимото критично количество, което е най-сетне дава солидни доказателства на учените, че на Марс има вода в течно състояние!

Откритието е от гигантско значение както за бъдещите изследвания, които ще трябва да търсят следи от минал или дори настоящ живот на Марс, така и за потенциалното колонизиране на тази така близка в някои отношения на Земята планета.

Официално е! На Марс има вода!!! Следващата стъпка е да открием живот и да започнем нова ера в историята на човечеството!

Към момента на писане на тази статия, пресконференцията може да бъде гледана на живо на следния адрес: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html#public

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори