Вижте върху какво работят учените на Международната космическа станция


Любопитни ли сте какви проучвания се извършват на Международната космическа станция? Ако имате смартфон с Андроид и имате познания по английски език, можете да узнаете много лесно и бързо!

ISS Research Explorer е приложение, създадено от NASA, което ще ви даде сбита и ясна информация за текущите експерименти на МКС.

ISS Research Explorer1

Веднъж инсталирано на телефона, то ви посреща с прост интерфейс, от който можете да превключвате различни категории – експерименти, апаратура, мултимедия и др.

Избирането на всяка една от тези категории ще ви позволи да се запознаете по-отблизо с нея. Така например, избирането на категорията Experiments ще ви даде поглед върху няколкото области, върху които в момента се провеждат експерименти на МКС.

ISS Research Explorer2

Лесно може да задълбаете още и да видите какви точно експерименти се провеждат във всяка област.

ISS Research Explorer3

Освен екпериментите, можете да разгледате в подробности и три от модулите на МКС – Columbus, Kibo и Destiny

ISS Research Explorer4

Имате достъп и до различни мултимедийни ресурси, като подкасти, игри видео клипове, както до раздел с връзки към различни други ресурси на NASA, които може да представляват интерес.

ISS Research Explorer е полезно научно и образователно приложение, което може да ви даде по-добър поглед върху науката, която се извършва на МКС и е достъпно от пазара на Google на адрес: https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.nasa.jsc.igoal.ISSResearchExplorer&hl=bg

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори