Сканирайте лесно и бързо старите си снимки… с телефона си!


Макар вече да има поколение, израснало единствено в обкръжението на цифрови фотоапарати и снимки, то все още спомените на огромен брой хора са запечатани върху хартиен носител. Макар някои хора да изпитват изразено предпочитание към хартията, често по чисто емоционални причини, реалността е, че тя далеч не е надежден носител. Тези снимки лесно могат да бъдат унищожени или изгубени, често са и единствен екземпляр. Решението е са се сдобиете със скенер и сканирате цялата си колекция. Това освен, че е относително бавен процес, особено ако имате много албуми, изисква и средства за закупуването на скенер. Точно тук идва на помощ Photo Scan – новото специализирано приложение на Google, позволяващо ви бързо и просто да сканирате хартиени снимки с помощта на мобилния си телефон!

dt5hmuhomrl4xwtblcmd

Работата с приложението е лесна: стартирайте го и направете цифрово копие на печатната снимка, като разположите телефона над нея така, че тя да попада във „визьора“ на приложението. След това направете единична снимка. Photo Scan ще я направи, след което ще ви покаже 4 бели точки върху вече заснетата снимка. Придвижете телефона върху всяка от тях и програмата ще се погрижи да сглоби крайния резултата – сканирано копие на вашата стара снимка. И… това е!

Резултатите са повече от прилични и върху крайния резултат няма отблясъци от светкавицата и ненужни рамки. Програмата предоставя възможност и за ръчни корекции, ако прецените че има нужда от такива. Най-накрая – получените снимки могат да бъдат съхранени в облака благодарение на интеграцията на програмата с облачната услуга Google Photos.

Photo Scan  има версии за Android и iOS.

Удобно и практично!

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори