Роботите навлизат в образователната система в Австралия


Две австралийски училища въвеждат в учебната си програма използването на роботи, в първо за страната проучване как изкуствения интелект може да бъде ефикасно използван в образованието.

Проектът се изпълнява от Технологичния университет Swinburne в Мелбърн и включва използването на роботите NAO, продукт на компанията Aldebaran.

NAO е 58 см. висок хуманоиден робот с елементи на изкуствен интелект. Той има богати възможности за общуване и взаимодействие с хората и околната среда, които могат да бъдат разширявани чрез програмиране.

primaire DSC_2097

Проектът е с 3-годишен срок и ще покаже начините, по които използването на роботи подпомага или разсейва учениците, а резултатите от него ще бъдат използвани за създаване на бъдеща рамка на използването им в учения процес.

Роботите ще бъдат използвани като помощно средство при научаването на нови умения. Особено полезни ще са в областта на програмирането – умение, което е все по-ключово за света, в който растат днешните деца.

Австралия не е първата страна използваща NAO в образователния процес – той вече е използван в рамките на различни проекти в над 70 страни.

https://www.youtube.com/watch?v=V6cuA-0RB58

Снимки: Aldebaran

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори