Няма признаци да има горна граница на продължителността на човешкият живот, сочи ново проучване


Ново изследване, проведено от канадски учени, сочи, че по всяка вероятност няма горна граница на продължителността на човешкия живот.

За да достигнат до този извод, учените са изучили продължителността на живота на най-дълго живелите хора от САЩ, Великобритания, Франция и Япония от 1968 до 2016 г.

Резултатите показват, че през този период както очакваната, така и реалната продължителност на живота са се увеличили измеримо. Дори да има някаква приблизителна горна граница, тя най-вероятно може да бъде задмината, благодарение на напредъка в медицината и технологиите. Учените посочват, че ако при сегашното изследване се е очертала граница от около 115 г., то при използване на същите критерии с данни до 80-те години на миналия век, тази горна граница би била около 111 г. На база на това, те считат, че е напълно възможно един хората да могат да живеят до 150 г. и дори повече.

Резултатите от изследването са в унисон с очерталата се ясна тенденция към увеличаване на средната очаквана продължителност на живота в световен мащаб. През тази година за първи път тя ще достигне до 90 г.

Кой иска да живее вечно?


Източник: www.nature.com

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори